Tiramisu s borovnicama: Recept za ukusnu voćnu verziju obožavanog deserta

Iskoristite sezonu bobičastog voća kako biste isprobali jednu ukusnu voćnu varijantu obožavanog tiramisua. Ovaj talijanski klasik obogatite borovnicama i uživajte u novom ljetnom okusu.

SASTOJCI ZA TIRAMISU S BOROVNICAMA:

– 30 dag piškota
– 25 dag borovnica
– 30 dag mascarponea
– 2 dcl slatkog vrhnja
– 5 dag šećera u prahu
– 5 dag kristal šećera
– 2 dcl crne kave
– 1 dcl ruma

PRIPREMA TIRAMISUA S BOROVNICAMA:

1. Borovnice operite, posipajte kristal šećerom, nježno i kratko zgnječite vilicom te ih ostavite da tako odstoje 30-tak minuta kako bi pustile malo soka i omekšale.

2. Zatim pripremite čašice ili zdjelice u kojima ćete servirati tiramisu. U dubokom tanjuru pomiješajte kavu i rum. Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag. U zasebnu posudu za miksanje stavite mascarpone i šećer u prahu pa miksajte minutu-dvije dok dobro ne povežete sastojke. Lagano ručno umiješajte šlag u mascarpone.

3. Sada započnite sa slaganjem slojeva.Naravno, slobodno ovaj dio prilagodite posudicama u kojima ćete servirati tiramisu. One ne moraju nužno biti visoke i slobodno se možete zadržati na jednom sloju svake namirnice. Ako pak imate standardne čašice od otprilike 2-3 dcl, prvo na dno stavite jednu ili dvije raskomadane piškote koje ste prije toga kratko umočili u mješavinu kave i ruma. Zatim stavite malo borovnica i preko toga sloj kreme. Nakon toga opet stavite jednu piškotu, kremu i završite s borovnicama.

Dobar tek!

Izvor: Zadovoljna