Lagan i neobičan ljetnji ručak, gotov za svega pola sata.
Sastojci:
2 pileća filea (2×250 g)solzačin za piletinu2 žlice ulja1 avokado2 rajčice1 krastavac1 ljubičasti luk1 breskva50 g listova mladog špinata1 žličica sušenog bosiljka80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja4 žlice limunovog sokasolpapar
Način pripreme:
Pileće filee presijecite da dobijete odreske, posipajte začinom za piletinu (ili začinima po ukusu), pa ih ostavite da odstoje oko 30 minuta. U zagrijanoj nauljenoj tavi ispecite meso dok ne dobije zlatnu boju. Kad je pečeno, izrežite ga na trakice.
Potom isijecite rajčicu, avokado, krastavac i ljubičasti luk. U posudu stavite pripremljeno povrće, preko njega listove mladog špinata, pa na kolutove narezanu breskvu i piletinu. Dodajte bosiljak.
Preljev:
Maslinovom ulju dodajte limunov sok, sol i papar, promiješajte i prelijte preko salate.
Sve lagano promiješajte i poslužite.
Umjesto piletine možete upotrijebiti i feta sir.
Dobar tek!
(dnevni.ba)