Palačinke obožavamo u svim varijantama, potamanit ćemo ih bez obzira na to kakvo punjenje imaju.
Klasične palačinke su super, ali zašto ne biste isprobali i posebnu jesensku varijantu omiljenog deserta? Ako vam je ostalo malo pirea od buče i ne znate što biste s njim, napravite ukusne jesenske palačinke s bučom.
SASTOJCI ZA PALAČINKE S BUČOM:
– 2 jaja
– 2 šalice oštrog brašna
– 1 šalica pirea od buče
– 3 velike žlice maslaca
– 4 velike žlice šećera
– 2 prstohvata soli
– 1 šalica mlijeka
– 2 male žlice praška za pecivo
PRIPREMA PALAČINKI:
Otopite maslac. U posudi razmutite jaja, dodajte im šećer, sol, maslac i pire od buče pa sve dobro promiješajte ili razradite mikserom. U brašno umiješajte prašak za pecivo. Zatim brašno s praškom i mlijeko dodajte u smjesu. Ako primijetite da vam je smjesa malo previše rijetka ili gusta, slobodno je po potrebi popravite dodatkom brašna ili mlijeka. Šefljom grabite smjesu i pecite palačinke na tavi.
SAVJETI:
1. Ako želite, palačinke možete puniti čokoladom. Narežite malo čokolade na manje komadiće ili si olakšajte posao i kupite čokoladne kapljice. Zagrabite pola šeflje smjese i stavite peći na tavu. Odmah palačinku posipajte s malo čokoladnih kapljica i preko toga prelijte s još pola šeflje smjese.
2. Palačinke možete obogatiti i začinima koji se tradicionalno vežu uz buču poput cimeta, muškatnog oraščića i klinčića. Sjajan dodatak bit će i sirup od javora.
3. Neka vam jedna šalica bude mjera za sve brašno i pire od buče. Sukladno tome, ako želite više palačinki, koristite šalicu veće zapremnine.
Dobar tek!
IZVOR: Zadovoljna