Špinat je uvijek poželjan sastojak svakog obroka zbog svog bogatstva hranljivim sastojcima. Ujedno je i odlična kombinacija uz meso, a za sve gurmane, ukus se može pojačati dodatnim začinima kao i mocarelom.
Ove nedjelje donosimo vam recept za ukusne pileće rolnice sa špinatom nakon kojih ćete prste polizati:
Sastojci:
- 1 pileća prsa nasjeckana na šnicle
- 4 šake špinata
- 2 šolje mocarele
- 1 glavica crnog luka
- 2 čehna bijelog luka
- 5 kašika parmezana
- 2 šolje prezli
- 60 grama maslaca
- maslinovo ulje
- so
- biber
Priprema:
- Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk.
- Kada omekša, dodajte bijeli luk i špinat, dinstajte oko tri do pet minuta.
- Posolite i pobiberite.
- Ohladite, a zatim dodajte rendanu mocarelu i parmezan.
- Piletinu nasjeckajte na jednake šnicle, pa na svaki položite dio smjese i zarolajte ih.
- U manju posudu stavite prezle i uvaljajte piletinu u njih.
- Rasporedite po vatrostalnoj posudi pa na svaku rolnicu dodajte komadić maslaca.
- Pravite li sos od paradajza, pomješajte pelate, dvije kašike maslinovog ulja, jedno čehno bijelog luka, bosiljak, so i biber.
- Stavite ga na dno posude pa u sos uronite piletinu.
- Pospite ostatkom mocarele i zapecite do zlatne boje, oko pola sata na 180 Celzijusa.
Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr