Mladi krumpir pečen u ljusci s nadjevom od vrhnja.
Sastojci:
– 2 velika mlada krumpira
– malo soli
– maslinovo ulje
Nadjev:
– 120 g kiselog vrhnja
– 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
– sol, papar
– malo češnjaka u prahu
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.
Krumpir dobro oprati, osušiti i ne ljuštiti. Dobro ga premazati maslinovim uljem i posoliti.
Krumpire zatim probosti nožem na par mjesta kako bi para mogla izaći iz krumpira tokom pečenja.
Peći krumpir u plehu obloženim papirom za pečenje oko 60 minuta. Jednom okrenuti kako bi se ravnomjerno ispekli s obje strane.
Zatim napraviti nadjev tako što ćete u posudici izmiješati sve sastojke u jednoličnu kremu.
Pečeni krumpir s gornje strane malo uzduž zarezati, pa pritisnuti dva suprotna kraja jedan prema drugom da se krumpir otvori. U tu šupljinu staviti nadjev od kiselog vrhnja.
Po vrhu posuti nasjeckanim vlascem, peršinom ili kačkavaljem.
Dobar tek!
(dnevni.ba)