Sastojci:
1 mala tikvica ili ½ veće
1 mladi luk
3 – 4 velike kašike zobenih pahuljica
180 ml vode
1 jaje
panceta (po želji)
so, biber, origano
maslinovo ulje
svježi peršu
Postupak:
Tikvicu ogulite, te naribajte na grubo. Mladi luk nasjeckajte te s tikvicom dinstajte na malo maslinovog ulja. Po želji možete dodati i malo pancete nasjeckane na kockice. Dodajte začine. Dodajte zobene pahuljice i dobro ih umiješajte s tikvicom, te pustite oko 30-ak sekundi na vatri, uz miješanje. Podlijte i pustite da se kaša kuha, uz povremeno miješanje.
U drugoj posudi zakuhajte vodu, te uz pomoć kašike napravite lagani vrtlog. Jaje, koje ste prethodno razbili u manju posudicu, lagano iz posudice prevrnite u vodu i poširajte ga.
Kaša će nakon nekoliko minuta postati gusta i kremasta, te je tada gotova.
Nakon nekoliko minuta i jaje je gotovo s poširanjem te ih možete servirati.
Servirajte kašu s poširanim jajetom na vrhu i pospite nasjeckanim peršunom.
Prijatno!
Izvor: gastro.24sata.hr