Ljubitelje kokosa ne moramo previše uvjeravati u to da se ovaj recept za palačinke isplati isprobati. Smjesa za ove palačinke obogaćena je kokosovim brašnom, a ono se nalazi i u nadjevu pa je užitak zagarantiran svima onima koji ne mogu odoljeti desertu s ovom namirnicom.
SASTOJCI ZA PALAČINKE:
– 3 jaja
– 5 dag otopljenog maslaca
– 20 dag oštrog brašna
– 5 dag kokosova brašna
– 2 velike žlice šećera
– prstohvati soli
– 350 ml mlijeka
– 1 dl mineralne vode
ZA NADJEV I UKRAŠAVANJE:
– bijeli mliječni ili čokoladni namaz
– topljena bijela čokolada
– kokosovo brašno
– kokos kuglice
DODATNO (PO ŽELJI):
– smrvljeni keksi
– voće iz kompota
– ribana tamna čokolada
– sladoled
1. Pomiješajte oštro i kokosovo brašno. U zasebnoj posudi miksajte jaja, šećer, sol dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte otopljeni maslac i promiješajte. Dodajte polovicu tekućih sastojaka (mlijeko i voda), promiješajte i ubacite polovicu mješavine brašna.
Lagano miksajte dok ne razradite eventualne grudice. Zatim dodajte drugu polovicu tekućih i suhih sastojaka. Ostavite smjesu u hladnjaku između pola sata do sat vremena da malo odstoji. Nakon toga klasično ispecite palačinke.
2. Nadijevanje gotovih palačinki vrlo je jednostavno. Prvo palačinku premažite namazom i posipajte s malo kokosa pa zarolajte ili savijte u trokut, ovisno o tome kako ih više volite jesti.
Punjenu palačinku “išarajte” topljenom bijelom čokoladom, dodatno posipajte s malo kokosa i ukrasite kupovnim kokos-kuglicama.
Po želji je dodatno možete ukrasiti sa smrvljenim keksima. Ako volite kombinaciju bijele i tamne čokolade, posipajte palačinku i s malo ribane tamne čokolade. Kokos se sjajno slaže s kiselkastim voćem pa palačinku možete ukrasiti i s voćem iz kompota poput višanja ili pak s malo bobičastog voća. Možete ih i poslužiti uz kuglicu omiljenog sladoleda.
Dobar tek!
IZVOR: Zadovljna.hr