Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom

Homemade artisan dark chocolate brownies

Sastojci:

70 g maslaca
100 g smeđeg šećera
100 g brašna
3/4 kašičice praška za pecivo
2 velika jaja
2 kašičice ekstrakta vanilije
350 g Nutelle
½ kašičice soli
100 g nasjeckane čokolade

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Četvrtastu posudu za brownieje (20 x 20 cm) obložite papirom za pečenje.

Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu i svijetlu smjesu. Postepeno dodajte jaja i ekstrakt vanilije.  Nastavite lagano miksati i dodajte 300 g Nutelle i so.

Ubacite brašno i prašak za pecivo pa promiješajte drvenom kašikom ili spatulom. Na kraju umiješajte nasjeckanu čokoladu.

Prebacite smjesu u pripremljenu posudu za pečenje i rasporedite po vrhu preostalu Nutellu.

Vrhom noža oblikujte različite oblike. Po želji pospite s malo soli. Pecite brownieje 30 – 35 minuta i izvadite ih kad čačkalica kojom ste proboli sredinu izađe s tek nekoliko mrvica. Pričekajte da se u potpunosti ohlade prije sječenja.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images