Italijanski hamburger

Sastojci (4 porcije):

600 g junećeg mljevenog mesa
4 peciva za hamburgere
4 kriške pikantnog sira
80 g naribanog parmezana
400 g šampinjona
1 luk srebrenjak
2 kašike maslinovog ulja
so
biber

Sastojci:

Očistite šampinjone, odvojite peteljke i narežite ih. Dinstajte kratko gljive na zagrijanom maslinovom ulju u tavi, a zatim dodajte nasjeckani luk i dinstajte dok ne omekša. Začinite solju i biberom, sklonite s vatre te ostavite da se ohladi.

U međuvremenu meso posolite i dodajte biber. Oblikujte četiri pljeskavice i pecite ih na grill tavi ili roštilju 5-7 minuta sa svake strane. Kad ih okrenete drugi put, na pljeskavice rasporedite po jednu krišku sira. Dok čekate da se sir rastopi, kratko zapecite presječena peciva.

Na donju polovinu peciva stavite pljeskavicu s rastopljenim sirom, dodajte dinstane šampinjone i pospite naribanim parmezanom. Poklopite drugom polovinom peciva i poslužite toplo.

Izvor: ljepotaizdravlje