PORODILA SE, PA ZAKOPALA ŽIVU BEBU: Ono što je uslijedilo niko nije očekivao

Zastrašujuća priča sa Tajlanda obišla je čitav svet nakon što je obelodanjeno da je petnaestogodišnja novopečena majka, u nameri da sakrije porođaj od svoje porodice, zakopala tek rođenu bebu u zemlju, ne sluteći da će nakon tog njenog čina na mestu zločina da se pojavi jedan pas. A upravo je on imao presudnu ulogu u spasavanju života nevinog dečaka.

Naime, pas Ping Pong je prvo počeo da laje, a onda i da kopa šapama na jednoj livadi u selu Ban Nong Kam. Tada se mestu gde se nalazila nesrećna beba približio i vlasnik psa Usa Nisaika, koji je ubrzo video kako iz zemlje viri detetova noga. Pozvao je u pomoć i ostale meštane, koji su kolima odvezli mališana u bolnicu čim je iskopan.

– Tamo su ga lekari očistili, pregledali i utvrdili da je zdrav – prenosi Objektiv detalje priče iz 2019. koja je u trenu obišla svet, dok je pas preko noći postao planetarni heroj. On, inače, hramlje na jednu nogu zato što ga je svojevremeno udario automobil.

– Zadržao sam ga jer je veran i poslušan. Uvek mi pomaže kada vodim stoku na ispašu. Celo selo ga voli. Sjajan je – rekao je Nisaika za lokalni list Kaosod,piše Srbijadanas.

Maloletna majka je optužena da za napuštanje deteta i pokušaj ubistva, a u vreme zločina je stavljena pod nadzor roditelja i psihologa. Interesantno je da su njeni roditelji uprkos svemu odlučili da se brinu o bebi, odnosno o svom unuku.

(Haber.ba)