Marinirana piletina u kombinaciji s brokulom uvijek je dobar izbor.
Sastojci:
– 2 pileća filea
– 1 žlica meda
– 1 žličica suhog biljnog začina
– sol, biber
– 1/2 limuna
– 3 kžlice maslinovog ulja
– 1 češanj češnjaka
– 300 g brule
– chilli prahu
– 1 žlica prepečenog sezama
Priprema:
Piletinu narežite na kockice i stavite u posudu.
Dodajte med, suhi biljni začin, posolite i pospite biberom.
Zatim dodajte limunov sok i jednu žlicu maslinovog ulja. Promiješajte i ostavite da se marinira 10 do 20 minuta.
Brokulu stavite u proključalu posoljenu vodu i kratko kuhajte, a zatim ocijedite.
U većeoj tavi dobro zagrijte dvije žlice maslinovog ulja i stavite piletinu. Pržite je do zlatne boje, povremeno miješajući.
Pred kraj dodajte izgnječeni češnjak i brokule, pa sve zajedno još malo prodinstajte.
Zatim pospite chillijem, ako volite pikantna jela i dosolite ako je potrebno.
Na kraju pospite prepečenim sezamom.
Dobar tek!
(dnevni.ba)