Opskrbljena s moćnim nutrijentima iz češnjaka, batata, mrkve te drugih sastojaka, povrtna juha tjera masnoće, a istovremeno daje organizmu sve što mu je potrebno.
Namirnice u ovoj juhi pune su vlakana, a začini poput crnog papra i čilija potiču otpuštanje toksina iz tijela. Sigurna, učinkovita i istovremeno hranjiva, ova je juha odličan izbor i za zdravo mršavljenje.
SASTOJCI ZA JUHU:
– 1 veći batat
– 3 srednje mrkve
– 20 dag skuhanog graha
– 1 manji crveni luk
– 3 češnja češnjaka
– 1 stabljika celera
– 1 mala žlica mljevene crvene paprike
– 1 mala žlica mljevenog čilija
– 1 mali lovorov list
– sol i papar
– 1,5 litara temeljca (mesnog ili povrtnog)
– 3 žlice maslinova ulja (ili ulja po želji)
PRIPREMA JUHE:
1. Batat i mrkvu ogulite, operite i narežite na male kockice. Luk i celer nasjeckajte nasitno, a češnjak protisnite.
2. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj posudi i dodajte luk. Dinstajte dok malo ne požuti, a zatim dodajte češnjak, nakon njega celer i sve prodinstajte još minutu-dvije. Zatim dodajte batat i mrkvu. Posolite, popaprite, dodajte čili, mljevenu papriku i lovorov list pa sve zalijte temeljcem i pustite neka se kuha. Probajte mrkvu i batat i kada primijetite da im treba još nekoliko minuta kuhanja, u zdjelu ubacite kuhani grah kako bi se povezao s ostalim sastojcima.
3. Nakon kuhanja sadržaj zdjele štapnim mikserom ili blenderom pretvorite u krem juhu.
Dobar tek!