RECEPT DANA: Pileće rolnice sa sirom i špinatom

Špinat je uvijek poželjan sastojak svakog obroka zbog svog bogatstva hranljivim sastojcima. Ujedno je i odlična kombinacija uz meso, a za sve gurmane, ukus se može pojačati dodatnim začinima kao i mocarelom.

Ove nedjelje donosimo vam recept za ukusne pileće rolnice sa špinatom nakon kojih ćete prste polizati:

Sastojci:

  • 1 pileća prsa nasjeckana na šnicle
  • 4 šake špinata
  •  2 šolje mocarele
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čehna bijelog luka
  • 5 kašika parmezana
  • 2 šolje prezli
  • 60 grama maslaca
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber

Priprema:

  • Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk.
  • Kada omekša, dodajte bijeli luk i špinat, dinstajte oko tri do pet minuta.
  • Posolite i pobiberite.
  • Ohladite, a zatim dodajte rendanu mocarelu i parmezan.
  • Piletinu nasjeckajte na jednake šnicle, pa na svaki položite dio smjese i zarolajte ih.
  • U manju posudu stavite prezle i uvaljajte piletinu u njih.
  • Rasporedite po vatrostalnoj posudi pa na svaku rolnicu dodajte komadić maslaca.
  • Pravite li sos od paradajza, pomješajte pelate, dvije kašike maslinovog ulja, jedno čehno bijelog luka, bosiljak, so i biber.
  • Stavite ga na dno posude pa u sos uronite piletinu.
  • Pospite ostatkom mocarele i zapecite do zlatne boje, oko pola sata na 180 Celzijusa.

 

Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr