Kako pripremiti savršenu salatu za posao?

Ovih dana skrolajući po najpopularnijoj društvenoj mreži-instagramu naišli smo na jedan od najukusnijih instagram profila, radi se food blogeru koji stoji iza imena Hungry Mile. Kratko upozorenje, zbog fotografija u nastavku teksta mogli bi opasno ogladniti!

 

On je talentirani i strastveni ljubitelj hrane, Mile Butorac (26) kaže kako neke fotografije radi same, a neke u suradnji s fotografkinjom Marijom Laćo. Hungry Mile voli svoju hranu dati na kušanje što većem broju ljudi jer jedino se tako može uvjeriti da su njegovi recepti dobri i da imaju smisla. Uskoro će lansirati i svoju web stranicu “jedidomilevolje”, a do tada njegove recepte možemo pronaći i isprobavati na njegovom instagram profilu.  A mi ne bi bili mi da ga nismo tražili jedan recept koji možemo lako napraviti doma i ponijeti na posao u plastičnoj posudici. Samo za elle.hr Mile se primio posla i natipkao ideju za ukusnu salatu.

 Salata za na posao

 

SLIKA SALATA

Želja mi je bila napraviti jelo od sezonskih namirnica, uz neku pseudo žitaricu pošto ih zbog njihove djelotvornosti svi trebamo sve više uvrstiti u svoju kuhinju. Istovremeno nešto što se brzo priprema i od lako dostupnih namirnica. Ovu salatu kao toplo – hladnu možete pripremiti za večeru, a sutradan jednostavno ostatke ponijeti na posao.

Sastojci:
1 manja hokaido bundeva
100 g heljdine kaše
30 g sjemenski suncokreta
300 g šampinjona
pakovanje rukole
100 g mekog sira
3 češnja češnjaka
sol, papar
čili, ružmarin, maslinovo ulje,
majčina dušica
bučino ulje

Priprema:

1. Upalite pećnicu da se grije. Bundevu očistite od kore i izdubite joj sredinu. Izrežite ju na kockice i stavite na pleh u koji ste stavili list papira za pečenje. Začinite po želji: sol, papar, malo čilija, ružmarina i 3 češnja češnjaka prerezana po pola, sve polijte maslinovim uljem. Dobro promiješajte i stavite u pećnicu, hokaido tikva se kratko peče, tako da bi već za 15 minuta trebala biti pečena. (Pecite dok nije lijepo mekana.) Nakon pečenja češnjak bacite.
2. U manji lončić stavite grijati vodu, kad zavrije posolite ju i dodajte 100 g heljdine kaše. Kuhajte oko 15 minuta ili ovisno o proizvođaču po uputi na vrećici. Heljdu ocijedite, vratite u lončić i dodajte joj sjemenke suncokreta i žlicu dvije bučina ulja (može i maslinovo).
3. Šampinjone operite, te ovisno o veličini izrežite ili na polovine ili na četvrtine. Zagrijte dublju tavu i kratko ih pržite, ja ih pripremam na suhom woku, dok ne ispari višak tekućine iz njih. Začinite s malo ulja, soli, papra i majčine dušice ili origana.
4. Serviranje: na tanjur rasporedite rukolu, po njoj 2 -3 žlice heljde, zatim bundevu i šampinjone, po vrhu natrgajte mekog sira. Po potrebi dodatno začinite s malo octa i ulja.
5. Ideja za dodatni posip: ako želite još orašasti okus po vrhu dodajte malo oraha, ili za svježiji okus salatu pospite s dvije – tri žličice nara.

6. Za na posao: pričekajte da se sve ohladi pa u velikoj zdjeli pomiješajte pečenu bundevu (sa svim začinima i uljem od pečenja), pripremljenu heljdu i šampinjone. Dobro promiješajte i rasporedite u posudice, a na poslu dodajte rukolu i sir.

Izvor:Elle.hr