Sastojci:
8 kašika maslaca
1 kg krompira
1 kašika maslinovog ulja
4 čena bijelog luka
2 limuna
1 kašičica soli
2 kašikee nasjeckanih svježih listova origana
Priprema:
Zagrijati rernu na 200 stepeni.
Otopiti maslac u većoj zdjeli. Oguliti i nasjeći krompir veličine 2,5 cm. Krompir dodati u otopljeni maslac, dodati maslinovo ulje i dobro pomiješati da se sastojci sjedine.
Usitniti bijeli luk i pomiješati ga s 1/4 šolje limunovog soka. Sve to dodati u krompir, posoliti i dobro pomiješati. Višak tekućine ocijediti.
Krompir prebaciti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Krompir rasporediti u jednom sloju. Peći dok krompir ne postane zlatno-smeđe boje (35-45 minuta).
U međuvremenu nasjeckati origano i kad je krompir gotov, posuti origanom i lagano promiješati.
Izvor:Ljepotaizdravlje.ba