“Restoran dobre volje” radi na konceptu javne kuhinje, a iz udruženja Pomozi.ba ističu da je fokus na dostojanstvu ljudi.
“Ovo jeste javna kuhinja, ali kuhinja u kojoj nema redova, kuhinja u kojoj nema bijelih kantica, kantica koje toliko podsjećaju na rat. Ovo je kuhinja u kojoj će se ljudi osjećati bolje, barem se nadamo da hoće. Korisnici dođu, uzmu obrok, sjednu i osjećaju se kao u svakom drugom restoranu”, istakli su iz udruženja Pomozi.ba.
Restoran se nalazi na mjestu gdje je donedavno bio restoran “Šeher”.
“Vlasnici, porodica Fulurija, odlučili su se na zatvaranje tog restorana kako bismo zajednički krenuli u ovu humanu misiju. Na mjestu gdje se do jučer pravila ukusna hrana za ljude koji sebi mogu priuštiti da jedu u nekom ugostiteljskom objektu, danas se prave podjednako ukusni obroci za one koji teško žive i kojima samo jedan obrok puno znači”, pojasnili su iz udruženja Pomozi.ba.