Rižoto s pilećom džigericom i graškom…

Sastojci:

500 g pileće džigerice
100 g maslaca
250 g riže
1 luk
600 ml pilećeg bujona
2 kašike sjeckanog peršuna
2 šake graška
100 g pinjola
100 g grožđica

Priprema:

Operite pileću džigericu i odstranite sve žilice. Narežite na komadiće. Polovinu maslaca zagrijte u velikoj tavi i dinstajte sitno sjeckani luk dok se ne zažuti. Dodajte pileću džigericu i pecite još nekoliko minuta dok ne promijene boju.

Dodajte rižu i pileću supu, kuhajte poklopljeno na laganoj vatri, povremeno miješajući, otprilike 30 minuta tj. dok se tekućina ne upije i riža omekša.

Zadnjih pet minuta kuhanja ubacite grašak, promiješajte i kuhajte dok ne omekša. Kada je riža kuhana umiješajte nasjeckani peršun, pinjole i grožđice, dodajte ostatak maslaca, promiješajte pa poslužite toplo.

(Ljepotaizdravlje.ba)