Mafini sa jabukama, cimetom i višnjama

Ovi mafini su jedini i najbolji recept koji će vam ikad trebati. Možda ovu rečenicu često pročitate, ali s obzirom da sam napravila dosad oko 50 ovih mafina i svi su pojedeni, mislim da imam čvrste dokaze.

Jabuke su u sezoni. Kiša i jesen su nam stigli. Ovi mafini i šolja kafe ili čaja popravit će vam svaki sivi dan.

Ova količina je za 24 mafina jer pojedete dva u 2 minute.

Sastojci:

– 300g brašna

– 1 prašak za pecivo

– 2 kafene kašike cimeta

– 1 kafena kašika đumbira

– prstohvat soli

– 100 g istopljenog maslaca

– 240 ml mlijeka

– 2 jajeta

– 80 g smeđeg šećera

– 6 manjih jabuka

– 24 višnje

za posipanje

– 20 g smeđeg šećera

– 1 kafena kašika cimeta

Priprema:

Pomiješamo suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir i so. U drugoj posudi pomiješamo istopljen maslac, mlijeko, jaja i šećer.

Dvije smjese pomiješamo pjenjačom dok se ne sjedine. Jabuke očistimo i izrežemo na kockice. Kuhačom dodamo jabuke u smjesu.

Smjesu prebacimo u kalupe, pospemo sa mješavinom cimeta i šećera i pečemo 25 minuta na 190°C.

Pokušajte pojesti samo jedan!