Futsal reprezentacija BiH poražena od Kazahstana

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je sinoć u Zenici prvi od dva susreta baraža za Evropsko prvenstvo u Futsalu koje se naredne godine igra u Srbiji.

Izabranici Bore Matana odigrali su večeras prvi susret u Zenici koji su izgubili rezultatom 5:0, čime su smanjene šanse za plasman na Euro u futsalu sljedeće godine u Srbiji.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je baraž nakon grupne faze u kojem su za protivnika dobili reprezentaciju Kazahstana, koja je ujedno bila i ekipa za koju je selektor Boro Matan u toku priprema za ovaj susret rekao da je jedina koju nisu priželjkivali.

Naši reprezentativci su igrali pred oko 800 gledalaca u zeničkoj Areni po prvi put, gdje su se i pripremali, kao i u Trening centru N/FSBiH u Zenici.

Naši reprezentativci za sedam dana igraju uzvratni susret u Kazahstanu gdje će izabranici Bore Matana pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u futsalu sljedeće godine.

Selektor Boro Matan rekao je kako je reprezentacija Kazahstana iskoristila svaku grešku naše reprezentacije.

“Ovoga smo se i bojali, ovakve igre i rezultata i Kazahstan se pokazao u odličnom svjetlu, iskoristili su naše greške. Teško je biti pametan nakon ovakvog rezultata, pet golova je mnogo”, rekao je selektor Matan.

Selektor Kazahstana, Sobral Ricardo zahvalio se navijačima na odličnoj atmosferi.

“Sve ekipe koje igraju u grupi, igraju odlično, Bosna i Hercegovina kao ekipa ima odličnu individualnu igru iako nisu imali svog kapitena. Naš je rezultat dobar, ali to nije konačan rezultat. Naši imaju dobar rezultat, ali s obzirom na igru, ništa nije gotovo”, rekao je Ricardo.

Reprezentativci BiH za sedam dana igraju uzvratnu utakmicu u Kazahstanu, nakon čega će konačno biti odlučeno koja od ekipa ide na Evropsko prvenstvo u futsalu.

 

 

Trafika|Ba|AA