Francuska remijem 0:0 poslala Ekvador kući

Ekvadorska reprezentacija nije uspjela da se plasira u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Ekvadorcima je za prolaz u osminu finala bio neophodan ili kiks Švicarske ili njihova pobjeda protiv Francuske. Teško je i nerealno bilo očekivati neku od tih opcija, pa će Švicarci uz Francuze igrati osminu finala.

Prva prilika na stadionu Maracana u Rio de Janeiru viđena je tek u 11. minuti, kada je Griezmann pucao pored gola Ekvadora. Tek u 23. minuti Ekvador prijeti, ali Enner Valencia je pucao pored gola.

Izmijenjeni sastav Tricolora bio je bolji od Ekvadora u prvih 45 minuta, ali nije bilo pravih prilika, pa samim tim niti pogodaka. Pogba je u 38. minuti glavom dobro pucao, no odbranio je Dominguez. Neoliko minuta kasnije na sličan način prijeti Enner Valenacia, Lloris sada siguran.

Francuska-Ekvador 2

Među najagilnijima u francuskoj momčadi bio je Griezmann, koji je u 47. minuti pogodio stativu. Antonio Valencia pravi glupost u 50. minuti i zbog jednog oštrog starta dobiva crveni karton. Ekvador s igračem manje, jasno, nije imao šta da traži do kraja.

Matuidi je umalo doveo Francusku u vodstvo sredinom drugog dijela, no Dominguez opet spašava. Ekvador je preko Ibarre stigao do šanse u 83. minuti, no njegov udarac zaustavlja Lloris, a onda Remy u 87. izlazi sam na Domingueza, koji je odbanio i spriječio Francuze da dođe do sva tri boda.

 

Trafika|Ba|Agencije