Urugvaj poslao Italiju kući pobjedom od 1:0 (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Urugvaja savladala je danas selekciju Italije s 1:0, te su se plasirali u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je jako lošu igru s obje strane. Italijani su potpuno umrtvili igru. Nisu dopustili Urugvaju da stvori nijednu ozbiljnu priliku pred golom Gianluigija Buffona.

S druge strane ni Italijani nisu imali apsolutno nikakvu prijetnju prema protivničkom golu, a prva prijetnja je stigla od strane Urugvajaca u finišu prvog poluvremena, ali je Buffon otklonio opasnost.

Na poluvrijeme se otišlo bez golova, a nastavak donosi mnogo bolju igru Urugvaja. Cristian Rodriguez je u 58. minuti promašio dobru šansu za Urugvaj. Šutirao je iz dobre situacije, ali neprecizno.

Samo minut kasnije Italija je ostala s igračem manje. Claudio Marchisio je zbog oštrog prekršaja isključen, te je Urugvaj više od pola sata imao igrača manje.

Italija-Urugvaj 1

Veliku priliku Urugvaj propušta u 65. minuti. Oči u oči s Buffonom se našao Luis Suarez, ali italijanski golman fantastično brani.

Nastavili su Urugvajci s napadima na gol Azzurra. Međutim, bedem selekcije Italije nije dopuštao prolaz, pa su Urugvajci teško dolazili do prilika.

Ipak, u 81. minuti napadi su se isplatili. Odlično ubacivanje iz kornera u gol je pretvorio Diego Godin, koji je leđima poslao loptu u Buffonovu mrežu za vodstvo Urugvaja od 1:0.

Group D - Italy vs Uruguay

Krenula je potom Italija po izjednačenje. Međutim, Urugvaj je uspio sačuvati mrežu, te su ostavirli prolaz dalje.

Jedini gol na ovoj utakmici možete pogledati ovdje:

 

Trafika|Ba|Agencije