Brazil pobjedio Kamerun 4:1

Brazil je na najbolji način priveo kraju takmičenje u grupnoj fazi. Nakon remija sa Meksikom, domaćin Mundijala večeras je rezultatom 4:1 porazio Kamerun koji je dobrim dijelom meča pružao dobar otpor Brazilcima.

Fred je zaprijetio već nakon tri minuta igre. Sedam minuta uzvratio je Abobukar. U 17. minutu zatresla se mreža Kameruna, krasnu asistenciju Luiz Gustava sa lijeve strane udarcem sa deset metara u gol je pretvorio Neymar.

Brazil-Kamerun 2

Stadion je zanijemio osam minuta kasnije, a za izjednačenje se pobrinuo stoper Kameruna Matip. Asistent je bio Nyom koji je centrirao sa lijeve strane.

Kamerun je nulu uspio sačuvati samo u osam narenih minuta kada je još jedan pogodak postigao Neymar. Sjajni fudbaler Barcelone sjurio se ka gostujućem golu, potom prevario svoja dva čuvara te preciznim udarcem pogodio mrežu Kameruna.

U četvrtom minutu nastavka Brazilci dolaze do trećeg pogotka. Luis Gustavo je ubacio sa lijeve strane, lopta je prošla golmana Kameruna, a Fred se na pet metara samo naklonio te loptu glavom zakucao u mrežu. Posao je šest minuta prije kraja četvrtim pogotkom zaključio Fernandinho.

 

Trafika|Ba|Agencije