Portugal izjednačio na 2:2 protiv SAD-a u 95. minuti! (VIDEO)

Portugal je bio na pragu eliminacije s Mundijala u Brazilu, no Varela je u 95. minuti zabio za 2:2.

Portugalu je večeras u Manausu jednostavno bila potrebna pobjeda i samo na taj način su razmišljali Paolo Bento i njegovi igrači. S druge strane, Sjedinjene Američke Države mirnije su ušle u susret obzirom na pobjedu protiv Gane u prvom kolu.

Po sparnom vremenu na Areni Amazonije Portugal je rano poveo. U petoj minuti lopta se spretno odbila do Nanija pred golom Amerikanaca, a krilni nogometaš Manchester Uniteda matira Howarda za 1:0.

Group G - USA vs Portugal

U 16. minuti Postigu je zamijenio Eder jer se ovaj povrijedio, pa nije mogao nastaviti utakmicu. Pokušaj Cristiana Ronalda u 21. minuti je izblokiran, a nekoliko minuta kasnije Amerikanci prijete, ali Bradleyjev udarac sa 16 metara ide preko gola Beta.

Stisnuli su portugalski gol Amerikanci u 28. minuti. Prvo je Dempseyjev udarac izblokirao Alves, a onda je Bradley šutirao pored desne stative. U 32. minuti Johnson šutira pored gola. Ronaldo četiri minute kasnije šutira ravno u Howarda. Howard brani Nanijev pokušaj u 42. minuti, a u završnici je američki golman sjajno odbranio udarac Edera.

Eder je na početku drugog dijela ponovo zaprijetio, ali opet je neprecizan. U 55. minuti dobra šansa za SAD. Johnson je ubacio s desne strane, Bradley s pet metara puca na prazan gol, a Ricardo Costa požrtvovano spašava portugalska vrata.

Majstorskim pogotkom je snove Portugala srušio Jermaine Jones u 64. minuti. Tukao je sa 18 metara i pogodio suprotni ugao za slavlje američke reprezentacije. Portugal do kraja nije uspio doći ponovo do vodstva, a morao je spašavati i bod.

Portugal USA 2

 

U 81. minuti SAD radi preokret. Dempsey je pogodio za vodstvo Amerikanaca. Kada su svi mislili da Portugal ispada, Ronaldo je u 95. minuti ubacio s desne strane, a Varela glavom zatresao mrežu Howarda za 2:2.

Portugal USA 3

Portugal ima male šanse da izbori drugi krug. Ronaldu i društvu treba uvjerljiva pobjeda protiv Gane u zadnjem kolu, ali i poraz SAD-a od Njemačke.

Portugal USA 1

Ovdje možete pogledati sve golove sa ovog meča:


 

Trafika|Ba|Agencije