Belgija do sljedećeg kruga pobjedom nad Rusijom 1:0 (VIDEO)

Fudbalska reprezentacije Belgije izborila je nastup u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu poslije današnje pobjede od 1:0 nad selekcijom Rusije.

Marc Wilmots i Fabio Capello su izveli sljedeće sastave:

Belgija: Courtois, Alderweireld, Kompany, Van Buyten, Vermaelen, Witsel, Fellaini, Mertens, De Bruyne, Hazard i Lukaku.

Rusija: Akinfeev, Kozlov, Ignashevich, Berezutskiy, Kombarov, Fayzulin, Glushakov, Shatov, Samedov, Kanunnikov i Kokorin

Rusi su stvorili prvu ozbiljniju priliku preko Fayzulina u 11. minuti, ali je dobro intervenisao Thibaut Courtois.

Belgija je uzvratila u 20. minuti. Mertens je povukao loptu i sa preko 20 metara uputio udarac ka golu Akinfeeva, no lopta je otišla pored gola. Nedugo zatim fudbaler Napolija je ponovo bio u centru pažnje. Solo prodorom po desnoj strani kreirao si je šansu, ali je ponovo bio neprecizan.

Pred kraj prvog poluvremena Rusi su propustili najveću šansu u prvom poluvremenu, a ispostavit će se i na samoj utakmici. Sa lijeve strane je centrirao Glushakov, a Kokorin glavom promašio izvanrednu priliku sa nešto više od pet metara.

Drugo poluvrijeme je bilo mnogo tvrđe uz dosta grešaka sa obje strane pa smo prvu ozbiljniju priliku mogli vidjeti tek u 81. minuti. Eschenko je na asistenciju Kokorina uputio prizeman udarac u donji desni ugao Courtoisa, no lopta je otišla malo pored gola.

Crveni đavoli su zamalo poveli nakon slobodnjaka Mirallasa u 84. minuti. Ipak, stativa se ispriječila i spasila izabranike Fabija Capella.

Nakon jednog dužeg pritiska Belgija je povela u 89. minuti. Hazard je prošao po lijevoj strani i u sredini pronašao talentovanog Origija, a ovome nije bilo teško postići gol i tako postati treći rezervni igrač koji se upisao u listu strijelaca Crvenih đavola na ovogodišnjem Mundijalu.

Nešto kasnije Mirallas je mogao postati četvrti, ali je šutirao isuviše mlako.

Belgija je tako došla do druge pobjede iz dvije utakmice, dok će Fabio Capello biti pod velikim pritiskom pred 3. kolo i susret sa Alžirom.

 

Trafika|Ba|Agencije