Het trik Thomasa Mullera za potop Portugala (VIDEO)

Stadion u Salvadoru je izgledda predodređen za odlične utakmice. Nakon što je Holandija potopila ovdje Španiju rezultatom 5:1, danas je Njemačka iznenađujuće lagano i uvjerljivo savladala Portugala. Na kraju je bilo 4:0 uz het trik Thomasa Mullera.

Elf jeprotiv Portugala na poluvremenu imao nevjerovatnih 3:0.

Njamačka je povela u 12. minuti kada je Muller sa bijele tačke savladao Rui Patricia za vodstvo Njemačke. Prethodno je Pereiera oborio Gotzea, a srbijanski sudija Milorad Mažić bez oklijevanja pokazao na bijelu tačku. Thomas Muller je rutinski pogodio mrežu.

Nakon vodstva Njemačke, Portugal je pokušao nekim kontranapadima da ugrozi gol Neuera, ali bez uspjeha. U 32. minuti je već bilo 2:0. Nakon kornera Kroosa, Hummels je glavom savladao portugalskog golmana.

Pet minuta kasnije se desio ključni trenutak. Pepe je nakon jednog duela laktom udario Mullera, a nakon toga se pokušao i obračunati sa njemačkim ofanzivcem. Mažić mu je sasvim zasluženo pokazao put u svlačionicu.

U sudijskoj nadoknadi je Muller svojim drugim golom postavio rezultat poluvremena.

Portugal je u nastavku pokušao doći do počasnog pogotka, ali je odbrana Njemačke sve to lagano rješavala. Pokušao je Cristiano Ronaldo iz slobodnog udarca u 72. minuti, ale bez uspjeha.

Het trik Thomasa Mullera je došao u 78. minuti. Nakon ubacivanja Schurrlea sa desne strane, Rui Patricio je samo kratko odbio loptu koju je Muller sa par metara loptu poslao u nebranjenu mrežu.

Još jednom je pokušao Ronaldo iz slobodnjaka u sudijskoj nadoknadi, ali Neuer je bio nesavladiv. Njemačka je na kraju slavila ubjedljivu pobjedu nad Portugalom. U drugom susretu ove grupe sastaju se SAD i Gana.

 

Trafika|Ba|Brzevijesti.ba