Haris Seferović u sudijskoj nadoknadi donio pobjedu Švicarskoj! (VIDEO)

U prvom kolu grupe E u Braziliji su se sastali Švicarska i Ekvador. Švicarska je slavila sa 2:1 zahvaljujući pogotku Harisa Seferovića iz druge minute sudijske nadoknade

Nakon prvog poluvremena Ekvador je imao prednost. U 22. minuti je glavom mrežu Švicarske pogodio Enner Valencia. On je neometan sa desetak metara pogodio mrežu Benaglia.

Švicarci su u nekoliko navrata zaprijetili Ekvadoru, ali bez izjednačenja.

Ipak, odmah na početku drugog poluvremena Švicarska je izjednačila. Nakon kornera Shaqirija, rezervista Admir Mehmedi je sa pet metara glavom pogodio mrežu za izjednačenje.

Da sudije na Svjetskom prvenstvu donose diskutabilne odluke, potvrdilo se u 71. minuti. Nakon jednog dodavanja Shaqirija, Xhaka je loptu preskočio, a ona je došla do Josipa Drmića koji je šalje u mrežu. Sudija ove utakmice je gol Švicarske poništio zbog navodnog ofsajda.

U nastavku utakmice, Ekvador je imao odličnu priliku preko Valencije koji je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je Diego Benaglio lijepom paradom sačuvao svoju mrežu.

U sudijskoj nadoknadi je drugi rezervista Haris Seferović pogodio mrežu Ekvadora za veliko slavlje ekipe Ottmara Hitzfielda.

 

Trafika|Ba|Brzevijesti.ba