Na Kosovu ubijen policajac, na terenu i pripadnici američkog KFOR-a i Eulexa

Kosovska policija je napadnuta rano jutros u selu Banjska kod Sjeverne Mitrovice, jedan policajac je poginuo, a drugi je ranjen, na teren su izašli pripadnici američkog KFOR-a i Eulexa.

Kosovska policija je saopćila da je oko 2:30 u Sjevernoj Mitrovici jedinica za brze intervencije granične policije primijetila da su na ulazu u selo Banjska dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) postavljena na most i da se do ulaza u ovo selo ne može doći preko mosta, pošto je blokiran.

Navedeno je i da su “jedinice reda” (obični policajci) Policijske stanice Zvečan, po dobijanju obavještenja, reagovale na slučaj i da su krenule s tri jedinice u tom pravcu.

“Čim su stigle u blizinu mjesta gdje je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor gdje je s pojedinih položaja gađano od nekoliko osoba iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zolje, pri čemu su upucana dva policajca“, saopćeno je iz Policije Kosova.

Mediji, pozivajući se na svoje izvore, javljaju da je grupa koja je napala kosovsku policiju “skrivena u manastiru Banjska”.

Na licu mjesta su izašli pripadnici američkog KFOR-a i Eulexa.

Visoko.ba/federalna.ba/Beta

(Visoko.co.ba)