Vučić čestitao Dodiku na izboru za predsjednika RS-a

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Miloradu Dodiku povodom izbora za predsjednika Republike Srpske i prenio mu uvjeravanja da će moći da računa na “iskreno prijateljstvo”, podršku i saradnju Srbije, saopšteno je iz Predsjedništva Srbije.

“Uvjeren sam da ćete istrajno i snažne volje raditi na tome da Republici Srpskoj donesete napredak, a svim njenim građanima blagostanje. Takođe sam uvjeren da ćete se svojim političkim iskustvom odgovorno nositi s različitim izazovima današnjice, čuvajući ujedno mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini” navodi se u čestitki.

“Uvijek možete da računate na iskreno prijateljstvo Srbije, kao i na našu nesebičnu podršku i saradnju u njegovanju političkih, kulturnih, ekonomskih i duhovnih veza”, dodao je Vučić.

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je danas da kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik i nakon ponovnog kontrolnog brojanja glasova sa izbora 2. oktobra ima najviše glasova za predsjednika RS-a, potvrđujući njegov izbor na tu funkciju.

Visoko.ba/federalna.ba/Beta

(Visoko.co.ba)